Kodin valaistus
Kodin valaistus Valaise fiksusti

Kodin valaistus tuo viihtyisyyden lisäksi tunnelmaa ja turvallisuutta. Hyvä kodin valaistus syntyy monista erilaisista osatekijöistä. Olemme koonneet alle vinkkejä ja linkkejä siihen, miten voit luoda kotiisi miellyttävän ja perheesi tarpeita vastaavan valaistuksen.

Aiemmin moni vaan asensi lamput kattoon käytännön syistä – perinteisesti keskelle huoneen kattoa asennettuun valopistorasiaan – riitti, että näki lukea, laittaa ruokaa, puuhata ja olla kotosalla.

Pienellä panostuksella kodin valaistus antaa kodille sen viimeisen silauksen, tehden kodista ylellisen ja laadukkaan oloisen. Siksipä lamppu- ja LED-valaisinvalintoja kannattaa siis oikeasti miettiä ajan kanssa – ja mahdollisesti myös asiantuntijan kanssa.

LED-polttimot kotiin

Kodin valaistuksen suunnittelu

Nykyisin kodin valaistus on paljon monipuolisempaa ja luovempaa kuin ennen. Monet haluavat luoda erilaisia tunnelmia eri huoneisiin ja tilanteisiin. Tähän tarvitaan erilaisia valaisimia ja valaistusratkaisuja.

Ensimmäinen askel kodin valaistuksen suunnittelussa on määritellä huoneen tarkoitus ja tarpeet. Esimerkiksi olohuoneessa tarvitaan erilaista valaistusta kuin esimerkiksi makuuhuoneessa tai eteisessä. Olohuoneessa tarvitaan esimerkiksi lukemisen ja television katselun valaistusta, kun taas makuuhuoneessa tarvitaan rauhoittavaa ja rentouttavaa valaistusta. Eteisessä taas tarvitaan valaistusta, joka toimii turvallisuuden ja esteettisyyden kannalta.

Toinen tärkeä osa valaistuksen suunnittelua on valaistustason määrittely. Valaistustason tulee olla tarpeeksi korkea, jotta valo ei häikäise, mutta tarpeeksi matala, jotta tunnelma on lämmin ja miellyttävä. Valaistustason säätäminen on helpointa LED-valaisimilla, joissa valaistustasoa voi säätää.

LED-valaisimilla luot fiksusti ja energiatehokkaasti valaistusta kotiisi. LED-valaisimilla saat aikaan erilaisia tunnelmia ja valaistustasoja, ja ne kestävät pitkään. LED-valaisimien käyttöikä on jopa 50 000 tuntia, mikä tarkoittaa, että niitä ei tarvitse vaihtaa usein.

LED-valaisimilla säästät myös sähköä, sillä ne kuluttavat huomattavasti vähemmän energiaa kuin perinteiset hehkulamput. Tämä tarkoittaa myös säästöjä sähkönkulutuksessa ja laskuissa.

Kodin valaistuksen suunnittelussa on tärkeää myös huomioida valaisinten sijainti. Valaisimia kannattaa sijoittaa niin, että ne valaisevat tasaisesti koko huoneen. On myös tärkeää miettiä, miten valaisimet sopivat yhteen huoneen sisustuksen kanssa.

 

Uutuus LED-nauhat ja LED-valot

LED-valot

Tutustu kaikkiin erilaisiin LED-valoihimme

Kylpyhuoneen LED-nauhavalaistus rimapaneelissa

Kylpyhuoneen valaistus

Hyvin suunniteltu kylpyhuoneen valaistus lisää kylpyhuoneen viihtyisyyttä ja parantaa arkea.

Keittiön LED-valaistus

Keittiön valaistus on helppoa toteuttaa laadukkailla LED-tuotteillamme.

Epäsuora valaistus makuuhuoneeseen

Epäsuora valaistus kotiin

Epäsuoralla valaistuksella on monia etuja verrattuna suoraan valaistukseen, suurimpina etuina ovat valaistuksen tasaisuus, pehmeys ja miellyttävyys.

Kodin valaistus eri huoneissa

LED-valaisimilla voit myös luoda erilaisia valaistusratkaisuja eri huoneisiin. Esimerkiksi olohuoneessa voit käyttää kattovalaisimien lisäksi esimerkiksi seinävalaisimia tai valaisimia sohvan tai nojatuolin viereen lukemisen valaistukseksi. Makuuhuoneessa taas voit käyttää esimerkiksi kattovalaisimia tai ripustettavia valaisimia rauhoittavan valaistuksen luomiseen.

Esimerkiksi keittiöön sopivat hyvin alumiiniprofiilin sisään asennettavat LED-nauhat, jotka tuovat tasaisesti valoa keittiön työtasoille ja kaapinoville. Keittiövalaistuksen lisäksi LED-nauhat sopivat myös esimerkiksi olohuoneen tai eteisen korostusseinän valaistukseen.

Toinen suosittu valaisinratkaisu on LED-paneelit, jotka sopivat erinomaisesti esimerkiksi eteisen tai olohuoneen valaisemiksi. Led-paneelit tuovat tasaisesti valoa huoneeseen ja ne voidaan asentaa kattoon tai seinälle.

LED-valaisimilla voi myös luoda erilaisia tunnelmia kotiin valaistuksen värien avulla. LED-valaisimissa on saatavilla erilaisia värilämpötiloja, jotka vaikuttavat siihen, millainen valo huoneessa on. Esimerkiksi kylmemmän värilämpötilan omaavat LED-valaisimet tuovat huoneeseen energisemmän tunnelman, kun taas lämpimämmän värilämpötilan omaavat LED-valaisimet luovat rauhallisemman tunnelman.

Kodin valaistus fiksusti LED-valoilla on helppoa ja edullista. LED-valaisimien avulla voit luoda miellyttävän ja tarpeidesi mukaisen valaistuksen kotiisi ja säästää samalla sähköä.

Tutustu LED-valaistukseen

Saunan valaistus LED-nauhalla lauteiden alle ja selkänojan taakse

Saunan valaistus

Saunan valaistus kauniistiTyylikkäällä SAUNA LED-nauhallaLue lisää Saunan valaistus LED-nauhalla lauteiden...

Lue lisää

Brändit

Edustamamme valaistusbränditToimitamme tilaustuotteita laadukkaiden valaisinvalmistajien LED-valaisimia. Alta voit tutustua brändeihimme.Rekisteröidy...

Lue lisää
Led-valot

LED-valot

LAADUKKAAT LED-VALOT KOTIMAISESTA VERKKOKAUPASTA LED-valot sopivat käytettäväksi niin uudis- kuin...

Lue lisää
IP-luokat valaisimille

IP-luokat

Valaisinten IP-luokatSisätiloihin ja ulkokäyttöön Valaisinten IP-luokat Valaisimen tai muun sähkölaitteen...

Lue lisää