Tietosuojaseloste

LumiComp Oy on sitoutunut käyttäjien yksityisyyden suojaamiseen henkilötietolain (523/1999), sähköisen viestinnän tietosuojalain (516/2004) sekä muun soveltuvan lainsäädännön mukaisesti. Tämän tietosuojaselosteen tarkoituksena on kertoa sinulle minkä tyyppistä tietoa keräämme sivustomme käyttäjistä, kuinka käytämme tuota tietoa sekä miten luovutamme näitä tietoja kolmansille osapuolille. Kerromme tietosuojaselosteessa myös evästekäytännöistämme sivustollamme ja kolmansien osapuolien sivustoilla. Käyttämällä sivustoa hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn Tietosuojaselosteen mukaisesti.

Rekisterinpitäjä:

Lumicomp Oy
Harjutie 14, 03100 Nummela
FI20949707
Puh: 0103112830
Email: asiakaspalvelu@valotehdas.fi

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa:

Johanna Lepistö
Harjutie 14, 03100 Nummela
010 311 2830
johanna@lumisolutions.fi

Rekisterin nimi:

Lumicomp Oy verkkokaupan asiakasrekisteri. 

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus:

Henkilötietoja käsitellään verkkokaupan asiakkaidemme asiakassuhteiden ylläpitämiseen ja hoitoon kuten tilausten toimitukseen, käsittelyyn ja arkistointiin, asiakassuhteen edellyttämiin yhteydenottoihin ja suoramarkkinointiin sekä tilastollisiin tarkoituksiin. Asiakkaalla on oikeus kieltää itseään koskevien tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.

Rekisterin tietosisältö:

Rekisteriin tallennetaan seuraavia tietoja: Asiakkaan etu- ja sukunimi, asiakasnumero, osoitetiedot, puhelinnumero, sukupuoli, sähköposti, www-osoite, kieli, tiedot markkinoinnin luvista ja kielloista sekä tietoja asiakkaan ostotapahtumista, toimituksista ja alennuksista sekä mahdolliset käyttäjätunnukset. Google tai Facebook kirjautumiseen käytetty sähköpostiosoite ja varmenne. Palvelujen käytöstä havainnoidut ja analytiikan avulla johdetut tiedot. Verkkokaupan käyttö- ja selaustiedot sekä päätelaitteen tunnistetiedot. Tuotesuositus- ja muut kohdennettuun sisältöön käytetyt tiedot ja tunnisteet. 

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tai arvostelun tälle sivustolle, keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Säännönmukaiset tietolähteet:

Tietoja kerätään pääasiassa asiakkaalta itseltään verkkokaupan tilauksista, palautus- ja muiden lomakkeiden kautta, puhelimitse, sähköpostilla tai muulla vastaavalla tavalla. Lisäksi saatamme saada lisätietoja yhteistyökumppaneiltamme, esimerkiksi luottopalvelujen tarjoajalta. Saatamme kerätä tietoja myös julkisista lähteistä ja rekistereistä. Keräämme myös tietoa verkkosivuston kävijöistä muun muassa Google Analytics ja CRM -palveluiden avulla. Näitä tietoja kerätään, jotta voisimme analysoida ja kehittää sivustoamme entistä paremmaksi ja kohdentaa kävijöille relevanttia markkinointia.

Millä perusteella henkilötietoja käsitellään?

Huolehdimme siitä, että meillä on aina lain edellyttämä peruste henkilötietojesi käsittelemiselle. Saatamme käsitellä henkilötietojasi usealla eri perusteella. Käsittelemme tietojasi sopimuksen täytäntöönpanemiseksi ja oikeudellisten velvoitteiden täyttämiseksi. Käsittelemme myös henkilötietojasi oikeutetun etumme nojalla, joka on palveluidemme tarjoaminen ja liiketoimintamme harjoittaminen ja kehittäminen. Joitakin henkilötietoja saatamme käsitellä myös suostumuksesi nojalla.

Tietojen säännönmukaiset luovutukset:

Tietoja käytetään ainoastaan asiakassuhteiden hoitamiseen eikä niitä luovuteta säännönmukaisesti edelleen ulkopuoleiselle taholle. Tietoja voidaan kuitenkin luovuttaa verkkokaupan tekniseen hallinnointiin liittyvien toimien (esim. palvelimen tai verkkokauppa-alustan hallinnointi) yhteydessä, tilausten toimittamiseksi, maksamattomien laskujen perimiseksi, sekä viranomaisille näiden niin edellyttäessä ja lain salliessa.

Asiakastietoihin on pääsy vain LumiComp Oy:n omilla työntekijöillä ja henkilökuntamme on koulutettu käyttämään tietoja turvallisesti ja eettisesti. Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

Tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Tietoja ei siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle. 

Tietojen säilytys ja hävittäminen

Asiakasrekisterin tietoja säilytetään asiakassuhteen säilymisen ajan. Henkilötietojen säilytysajat voivat kuitenkin vaihdella käyttötarkoituksesta ja tilanteesta riippuen. Pyrimme aika ajoin myös päivittämään tietojasi. Tilaus- laskutus- ja maksutietoja säilytetään kuitenkin muun kirjanpitoaineiston tapaan. Tarpeettomiksi käyneet tiedot hävitetään turvallisesti.

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien (jos sellaisia on) käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Evästeiden käyttö

Käytämme evästeitä (ns. cookie), joiden avulla seurataan kävijäliikennettä ja parannetaan palvelun laatua ja jotka talletetaan käyttäjän tietokoneelle. Evästeiden voimassaoloaika on rajattu, eikä niistä ole vahinkoa käyttäjän koneelle.

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Asiakasrekisteriä käsitellään luottamuksellisesti. Rekisteri on asianmukaisesti suojattu ulkopuolisilta palomuureilla ja muilla teknisillä suojakeinoilla. Kaupan järjestelmien tekninen sekä prosessien tietoturva ovat korkealla tasolla. Palvelimet on suojattu tietomurtoja ja palvelunestohyökkäyksiä vastaan. Rekisteriä säilytetään vain sähköisessä muodossa ja satunnaiset paperitulosteet tuhotaan välittömästi ja asianmukaisesti.

Rekisteriä käyttävät ainoastaan henkilöt, joiden toimenkuvaan sen käyttö kuuluu. Jokaisella rekisterin käyttäjällä on henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana.

Tarkastusoikeus

Jokaisella on henkilötietolain mukaisesti oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja henkilörekisteriin on talletettu. Voit pyytää tarkistusta verkkokauppaamme sähköpostiosoitteellasi tallennetuista tietoista tältä sivulta, jonka jälkeen lähetämme sinulle tarkistuslinkin sähköpostiisi. Voit myös lähettää omakätisesti allekirjoitetussa tai sitä vastaavalla tavalla varmennetussa asiakirjassa tai esittää pyynnön henkilökohtaisesti toimistollamme. Pyynnöt voi lähettää edellä mainitulle yhteyshenkilölle, joka myös vastaa mahdollisiin lisätietopyyntöihin.

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Tietojen päivittäminen

Asiakas voi päivittää nimi- ja osoitetietojaan verkkokaupan profiilissaan. Lisäksi asiakas voi ottaa yhteyttä tietojensa päivittämiseksi edellä mainittuun yhteyshenkilöömme.

Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Asiakkaalla on oikeus kieltää hänen tietojensa käsittely markkinointitarkoituksia varten. Tietojen käsittelyn rajoitusta koskeva pyyntö tulee esittää sähköpostitse rekisterin yhteyshenkilölle.

Asiakas voi itse päättää kohdistetusta markkinoinnista, lisäarvopalveluista ja ottaa tai olla ottamatta vastaan erilaisia markkinointiviestejä.

Evästeet ja analytiikka

Käytämme evästeitä verkkosivuillamme, jotta voisimme tarjota parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen sivuston kävijälle. Evästeet ovat lyhyitä tekstitiedostoja, jotka verkkopalvelin tallentaa käyttäjän päätelaitteelle.

Evästeet antavat meille tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivustoamme. Saatamme hyödyntää evästeitä palveluidemme ja verkkosivustomme kehittämiseksi, verkkosivuston käytön analysoimiseksi sekä markkinoinnin kohdentamiseksi ja optimoimiseksi. Esimerkkejä kerätyistä tiedoista ovat: mistä käyttäjä on päätynyt sivustollemme, mille alasivulle käyttäjä on päätynyt sekä kuinka kauan käyttäjä on ollut sivustollamme. Verkkosivuston käyttäjä voi antaa suostumuksensa tai kieltää evästeiden käytönverkkoselaimensa asetuksista. Useimmat verkkoselaimet sallivat evästeet automaattisesti. Huomaathan, että evästeiden estäminen saattaa rajoittaa verkkosivustomme toimivuutta.

LumiCompin sivuilla on käytössä Google Analytics-kävijäseuranta. Google Analytics on yleisesti käytössä internetsivustoilla. Sen avulla analysoimme anonyymisti ja tilastollisesti kävijöiden määriä seuraavia tietoja:

  • Käyttäjän IP-osoite ja selaintyyppi
  • Käyttäjän toimien ja session kulun tai pituuden seuraaminen Valotehtaan verkkosivulla
  • Mistä verkko-osoitteesta ja miltä palvelimelta käyttäjä on tullut
  • Mistä verkkotunnuksen kautta käyttäjä on tullut verkkosivulle.

Evästeet kolmansien osapuolien sivuilla

Sivustollamme käytettävien evästeiden lisäksi evästeitä hyödynnetään myös oman mainontamme kohdentamiseen kolmansien osapuolien sivustoilla kuten Facebook ja Google. Toimimme yhteistyössä verkkomainonnan teknologiaan erikoistuneiden yritysten kanssa. Näiden yhteistyökumppanien evästeiden ja muiden tekniikoiden avulla keräämien tietojen perusteella mainoksiamme voidaan kohdentaa aiempaan verkkokäyttäytymisen ja muiden tekijöiden perusteella niille verkon käyttäjille, joita mainoksemme todennäköisesti kiinnostavat eniten. Kohdentamisessa voidaan tällöin hyödyntää myös Sivustomme ulkopuolisilta sivustoilta kerättyä käyttäytymistietoa.

Yhteistyökumppanimme ja me voimme lisäksi kerätä tietoja siitä, kuinka tehokkaita lähetetyt mainoksemme ovat. Tässä tarkoituksessa voimme kerätä esimerkiksi seuraavia tietoja:

  • tieto siitä, kuinka monta kertaa tietty mainos on näytetty selaimessa
  • tieto siitä, onko mainos avattu
  • tieto siitä, johtiko mainoksen avaaminen tuotteen ostamiseen verkkokaupassa

Kielto

Voit muuttaa selaimesi asetuksia ja poistaa evästeet tai estää niiden tallentamisen tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi ilman nimenomaista lupaasi. Selaimesi ohjeesta pitäisi löytyä tietoa evästeasetusten hallinnasta. Asian voi hoitaa eri selaimissa seuraavasti:

Internet Explorer: http://support2.microsoft.com/gp/cookies/fi

Mozilla Firefox: http://support.mozilla.org/fi/kb/evasteet-tiedot-jotka-verkkosivu-tallentaa

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=fi

Safari (englanniksi): http://support.apple.com/kb/PH5042

Opera (englanniksi): http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Adobe (flash-evästelaajennus): http://www.adobe.com/fi/privacy/flash-player.html

Hyödynnämme verkkosivuillamme käytön analysoimisessa seuraavia palveluita: Google Analytics, Agile CRM ja Hotjar.

  • Mikäli et halua, että Google Analytics tallentaa tietojasi, voit tutustua seuraavaan työkaluun tämän estämiseksi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/.
  • Agile CRM yksityisyydensuojatiedot löydät täältä: https://www.agilecrm.com/privacy-policy
  • Hotjarin yksityisyydensuojaa koskevat tiedot löydät täältä: https://www.hotjar.com/privacy. Mikäli et halua, että Hotjar tallentaa tietojasi, voit valita selaimen asetuksista kohdan ”Do Not Track”.

Huomaa kuitenkin, että evästeiden poisto käytöstä saattaa joskus estää sinua käyttämästä sivustoa optimaalisesti – katso edeltä osiosta Millaisia evästeitä käytämme. Valotehdas ei vaihda evästetietoja kolmansien osapuolten sivustojen tai ulkoisten tiedontoimittajien kanssa, paitsi sivustopalveluita suoraan Valotehtaalle tuottavien osapuolten kanssa.

Pidätämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojaselostetta ilmoittamalla siitä sivustolla. Suosittelemme, että tutustut tietosuojaselosteen sisältöön säännöllisesti. Voit lähettää tähän tietosuojaselosteeseen liittyvät tiedustelut osoitteeseen: asiakaspalvelu@valotehdas.fi