USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Valotehdas on 100% kotimainen yritys, jonka omistaa LumiComp Oy. Toimitusjohtajamme on elektroniikkasuunnittelija Markus Narva. Myymälämme / noutovarastomme sijaitsee Nummelassa (Vihdintie 1, 03100 Nummela). Tervetuloa tutustumaan!

Pyrimme lähettämään tavaran omasta varastostamme matkaan heti tilauspäivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä tilauksesta, jolloin toimitustavasta riippuen toimitus kestää 1-5 pv. Tuotteitamme toimittavat Schenker, Itella ja Matkahuolto. Voit myös noutaa tilauksesi suoraan varastostamme Nummelasta.

Kyllä, tarjoamme ammattilaisasiakkaille tukkuhinnat. Mikäli olet sisustussuunnittelija/arkkitehti, sähköalan ammattilainen tai urakoitsija, rekisteröidy tukkuasiakkaaksi täällä.

Alla esimerkkejä yleisistä IP-arvoista, voit lukea IP-luokista lisää täällä.

IP20 –  Standardinmukainen sisävalaisin kuuluu tavallisesti IP-luokkaan 20, eli laite on suojattu keskikokoisia kappaleita (kuten sormi) vastaan. Muilta osin suojausta ei ole.
IP21 – Ulkokäytössä sateelta suojassa kuten katoksessa riittää kotelointiluokka IP21, joka on siis tippuvesitiivis.
IP23 – Sateenkestävä valaisin. Käytetään jos tarvitaan suojausta yläpuolelta tulevalta vedeltä.
IP44 – Roiskevedeltä suojattu. Esimerkiksi valaisin, joka on hyvin suojattu sekä johtimilta (1,0 mm paksummilta esineiltä) että kaikista suunnista roiskuvalta vedeltä. Laite ei tavallisesti ole vedenpitävä, mutta siihen voidaan asentaa vedenpoistojärjestelmä, joka estää veden pääsyn sähköisiin osiin ja jolla varmistetaan myös veden poispääsy valaisimesta.
IP54/55 – Pölyltä ja vesisuihkulta suojattu. Merkinnällä IP54 tai IP55 varustettua laitetta voidaan käyttää pölyisissä tiloissa ja ulkokäytössä, koska se on suojattu vesiroiskeita vastaan. Merkintä on yleinen myös esim. kostean tilan valaisimissa.
IP66 – Pölytiivis ja vesisuihkulta suojattu. IP6x on korkein mekaaniselle tunkeutumiselle (esineet/pöly) laadittu kotelointiluokka. IPx6 tarkoittaa suojaa voimakkaalta vesisuihkulta tai aaltojen roiskeilta. Tällaiset laitteet puhdistetaan usein paineletkulla tai ne asennetaan veneisiin, joissa ne altistuvat suoraan aalloille.
IP67 – Pöly- ja vesitiivis. Sama mekaanisen tunkeutuvuuden kesto kuin IP66-luokalla, mutta laitteen on oltava vesitiivis myös 30 minuutin ajan 1 metrin syvyydessä.
IP68 – Jatkuva upotus. Tyypillinen veteen upotettavissa sähkölaitteissa, kuten uppopumpuissa käytetty leimaus. Kyseessä voi olla allasvalaisin, vesipumppu, maalämpöpumppu tai akvaariopumppu.