Käyttökohteet LED-nauhoille ja LED-valaisimille

Väriä vaihtavat ledit – RGB, RGBW ja RGB+CCT

LED-nauhojen värit määräytyvät sen mukaan millaiset ledit nauhaan on asennettu valmiiksi. Yksivärisissä ledeissä on vain yksi led ja siihen menee kiinni kaksi johtoa eli + ja -. Värilämpötilasäädettävissä CCT ledeissä on kaksi lediä eli erittäin lämmin valkoinen (yleensä 2500K) sekä kylmän värinen alkoinen (yleensä 6000K). Ledit voivat olla joko vuorotellen nauhassa tai sitten samassa ledischipissä. Esimerkiksi tähän CCT värilämpötilasäädettävään LED-nauhaan menee silloin 3 johtoa, eli +, ww (lämmin valkoinen) ja cw (kylmä valkoinen) joiden välistä suhdetta valonohjaimet säätävät. Valonohjaimilla voidaan siis säätää yleensä portaattomasti sitä, että kumpi ledi palaa tehokkaammin ja jos molemmat ledit ovat päällä yhtä kirkkaasti niin lämpimän ja kylmän valkoisen sekoituksesta värilämpötila on niiden välistä eli noin 4500K. Lisäksi valonohjaimilla voidaan himmentää ledejä eli saadaan erilaisia valoefektejä aikaiseksi. RGB ledeissä siis on 4 johtoa kiinni, +, R (Red), G (Green) ja B (Blue) jne. Alla lisää tietoa värillisistä LED-nauhoista ja niiden ominaisuuksista.

RGB LED-nauhoissa on punainen (Red), vihreä (Green) ja sininen (Blue) ledi, useimmiten yhteen lediin rakennettuna. Näistä väreistä voidaan sekoittaa huikean kauniita erilaisia värisävyjä sekä värejä toisiinsa sekoittaen, että himmentäen.

RGBW LED-nauhoissa on myös valkoinen väri mukana eli joko lämmin valkoinen WW tai neutraali valkoinen CV. Lisäksi värit kuten RGB-nauhassakin eli punainen (Red), vihreä (Green) ja sininen (Blue) ledi, useimmiten yhteen lediin rakennettuna.

Voit siis valita LED-nauhan valkoisen värin sävyn joko lämpimäksi valkoiseksi 2700K tai neutraaliksi valkoiseksi 4000K, jonka toivot olevan pääasiallinen valkoisen sävy. Valkoisen ansiosta saat sävytettyä paremmin valkoisella värillä punaisen, vihreän ja sinisen eri sävyjä ja luotua mm. vaalean sinistä, valkoista vihertävällä sävyllä jne. miljooniin erilaisiin väreihin saakka. Myös himmennys aina mahdollinen ohjaimilla.

RGB+CCT LED-nauhoissa on kummatkin valkoiset värit mukana eli lämmin valkoinen WW ja neutraali valkoinen CV, joita voidaa säätää haluttuun värilämpötilaan. Lisäksi värit kuten RGB-nauhassakin eli punainen (Red), vihreä (Green) ja sininen (Blue) ledi, useimmiten yhteen lediin rakennettuna. Kaikkien värien lisäksi voit siis myös säätää valkoisen valon värilämpötilaa kylmästä valkoiseen (yleensä 2500K – 6000K) portaattomasti sekä himmennys toimii toki myös. Kaikkein monikäyttöisin LED-nauha, jossa on kaikki säätömahdollisuudet.

CCT värilämpötilasäädettävät LED-NAUHAT

CCT LED-nauhoissa valon värisävy eli kelvinit ovat säädettävissä lämpimästä valkoisesta luonnonvalkoiseen esimerkiksi 2500-6000K, lisäksi värilämpötilasäädettävät LED-nauhat ovat himmennettäviä. Valonvärisävyjä ohjataan esimerkiksi RF WiFi sarjamme ohjainten ja säädinten kanssa.

FIILISKUVIA VÄRILEDEISTÄ