LED-nauhan asennus

Led-nauhan asentaminen on yleensä hyvin helppoa ja LED-nauhan kytkentä onnistuu ihan keneltä tahansa, tietyin tärkein rajoituksin. Ja varsinkin kun sinulla on oikeat tarvikkeet käytössäsi. Lue asennukseen vinkkimme alta!

LED-profiilin asennus

Mittaa ja mallaa LED-profiilille sopiva kohta. LED-alumiiniprofiili voidaan kiinnittää paikalleen useammallakin tavalla mallista riippuen, esimerkiksi valmiita yhteensopivia kiinnikkeitämme käyttämällä tai ruuviasennuksella profiilin läpi, liimaamalla tai asennusteipillä. Alumiiniprofiili on lyhennettävissä rautasahalla tai sirkkelillä (suositeltavaa) sopivaan mittaan. Kliksautettavat kannet voidaan lyhentää sahalla sekä liu’utettavat diffuusorit ovat lyhennettävissä saksilla. Ota huomioon myös päätypalojen mitta, ne lisäävät kokonaismittaa muutaman noin 0,5-1cm verran.

Profiilin voi hyvin mitoittaa myös 5-10cm lyhyemmäksi kuin valaistustarve on esimerkiksi keittiön työtasoilla, sillä valo jakautuu hieman lyhyemmästäkin profiilista tasaisesti reunoille saakka ja asentaminen on helpompaa profiilin mahtuessa helpommin paikalleen.

LED-nauhan asennus

Led-nauhan asentaminen on yleensä hyvin helppoa ja LED-nauhan kytkentä onnistuu ihan keneltä tahansa, kun noudattaa tiettyjä sääntöjä. Saat kytkeä LED-nauhan ilman sähköalan koulutusta, mikäli käytät asennuksessa pistorasiaan kiinnitettävää muuntajaa. Lähes kaikkiin muuntajiimme saat ruuviliittimillä kiinnitettyä pistotulpan, jolla voit liittää muuntajan pistorasiaan.

Kaikissa LED-nauhoissamme on nauhan takapuolella pitävä liimapinta, jolla nauha voidaan kiinnittää erilaisiin paikkoihin. Kiinnityksen pitävyys kannattaa usein varmistaa puhdistamalla pinta, johon nauha kiinnitetään. Kun asennat nauhaa, kannattaa se painaa sitä mukaan paikoilleen samalla kun irroitat sen takaosan teippiä.

LED-nauhan asennus LED-profiiliin

LED-nauhan kytkeminen vaiheittain:

Sovita nauhaa asennuspaikalle ja puhdista kiinnitettävä kohta.

LED-nauha on helpoin asentaa profiiliin, jonka asennuksessa käytät kiinnitysklipsejä, teippiä tai liimaa (esim. Kiiltofix Masa). Käyttäessäsi kiinnitysklipsejä, voit koota LED-profiilin LED-nauhoineen työtasolla rauhassa ja sen jälkeen kiinnittää paikoilleen.

Katkaise nauha sopivan mittaiseksi saksilla nauhaan merkityistä katkaisukohdista. Liimaa LED-nauha paikoilleen. Voit käyttää asennuksessa myös esimerkiksi johtoklipsejä, joissa toiseen päähän tulee LED-nauha ja toiseen päähän johdot.

LED-nauhassa on yleensä valmiiksi asennettuina kummassakin päässä 10-15cm pituiset johdot jotka voit suoraan kiinnittää muuntajan ruuviliittimiin. Voit myös jatkaa johtoja haluamallasi tavalla esimerkiksi pikaliittimillä.

Suosittelemme yli 4m asennuksissa LED-nauhaan syötettäväksi virtaa kummastakin päästä nauhaa, jotta valaistuksesta tulee tasainen eikä toinen pää himmene jännitehäviöstä johtuen. Voit viedä pitkälle nauhavedolle toiset syöttöjohdot joko samasta muuntajasta tai vaikkapa asentamalla muuntajan keskelle nauhaa, josta johdot kumpaankin päähän. Nauhalla voi olla myös kaksi erillistä muuntajaa kummassakin päissä, ja tämä onkin järkevää usein esim. >10m asennuksissa.

Kytke nauha virtalähteeseen + ja – -kohtiin ja virtalähde verkkovirtaan, kun olet varmistunut oikeasta asennuksesta. Keittiön työtasovalaistuksissa muuntaja kannattaa piilottaa esimerkiksi yläkaappien päälle tai kaapin sisälle. Muuntaja kannattaa sijoittaa niin, että siihen pääsee jatkossa tarvittaessa käsiksi esim. tarkistusluukun kautta, mikäli muuntaja sijoitetaan kiinteästi vaikkapa seinän tai katon sisälle.

Tarvittavat lisäosat, kuten langattoman himmentimen vastaanotin, lisätään muuntajan ja LED-nauhan välille eli toisiopuolelle. Eli mikäli käytät langatonta vastaanotinta, on järjestys tuotteille tämä: Pistotulppajohto (yleensä johdot kiinnitetään ruuviliittimillä kiinni muuntajan 230V puolelle) – muuntaja – välikaapeli – vastaanotin – led-nauha

LED-nauhan asennus portaisiin

Tutustu LED-valaistukseen

Saunan valaistus LED-nauhalla lauteiden alle ja selkänojan taakse

Saunan valaistus

Saunan valaistus kauniistiTyylikkäällä SAUNA LED-nauhallaLue lisää Saunan valaistus LED-nauhalla lauteiden...

Lue lisää

Brändit

Edustamamme valaistusbränditToimitamme tilaustuotteita laadukkaiden valaisinvalmistajien LED-valaisimia. Alta voit tutustua brändeihimme.Rekisteröidy...

Lue lisää
Led-valot

LED-valot

LAADUKKAAT LED-VALOT KOTIMAISESTA VERKKOKAUPASTA LED-valot sopivat käytettäväksi niin uudis- kuin...

Lue lisää
IP-luokat valaisimille

IP-luokat

Valaisinten IP-luokatSisätiloihin ja ulkokäyttöön Valaisinten IP-luokat Valaisimen tai muun sähkölaitteen...

Lue lisää