Kylpyhuoneen valaistus

Ripaus luksusta arkeen

Kylpyhuoneen valaistus

Aitoa SPA tunnelmaa kylpyhuoneeseen LED-valaistuksella

Hyvin suunniteltu kylpyhuoneen valaistus lisää kylpyhuoneen viihtyisyyttä ja parantaa arkea. Suosittelemme kiinnittämään huomiota erityisesti valaistuksen värilämpötilaan ja valonlähteiden sijoitteluun. Valikoimistamme löydät kylpyhuoneeseen sopivat tyylikkäät valaisimet, joilla voit rakentaa toiveitasi mukaisen valaistuksen kylpyhuoneeseesi.

LED-valonauhat

kylpyhuoneen valaistukseen

LED-nauhat ovat erinomainen valinta kylpyhuoneen valaistukseen, sillä ne ovat tehokkaita, kestäviä ja energiatehokkaita. Ne voidaan asentaa esimerkiksi piiloon alumiiniprofiileihin tai ne voidaan kiinnittää suoraan kattoon tai seinään. LED-nauhoja on saatavilla eri tehoisina ja värilämpötiloina, joten ne sopivat monenlaiseen valaistustarpeeseen. LED-nauhat valmistetaan laadukkaista komponenteista ja annamme LED-nauhoillemme kolmen-seitsemän vuoden takuun. 

Suosittelemme käyttämään aina värilämpötilaltaan samaa valonlähdettä kylpyhuoneen valaistuksessa sekä yleisvalona ja peilin valaisimissa. Muuten kylpyhuoneeseen syntyy helposti sävyeroja. Valitse siis valaisimiisi lamput, joissa on sama värilämpötila, yhtenäisen ilmeen aikaansaamiseksi. Hyvän kylpyhuoneen valaistuksen perusta on sijoittaa valonlähteet oikein. Tärkeintä on, että valo tulee tarpeeksi monesta suunnasta, jotta kylpyhuoneesta tulee valoisa ja avara.

Valinnassa kannattaa siis kiinnittää huomiota kelvin-lukuun (K) eli lampun valkoisen värin värilämpötilaan. Mitä korkeampi värilämpötila on, sitä kylmemmältä ja sinisemmältä valo näyttää.

Vinkkejä toteutukseen

Kylpyhuoneen valojen sommittelu

Peilin yläpuolelle on hyvä sijoittaa valaistus, jotta valo tulee kasvoille suoraan. Tällöin peilissä näkyvä kasvojen valaistus on luonnollisen tasainen eikä esimerkiksi varjoja synny. Liian kova ja kylmä valo ei toisaalta imartele meikkaajaa, jonka vuoksi kylpyhuoneeseen sopii usein neutraali valkoinen valaistus (4000K), joka on valkoista valoa, ei sinistä eikä keltaista. Lähes yhtä paljon toivotaan lämpimämpää 3000K värilämpötilaa, joka muistuttaa värisävyltään hehkulampun lämpimän valkoista värisävyä. Valon värilämpötilan valinta onkin makuasia ja kannattaa miettiä millaista tunnelmaa kylpyhuoneeseen haluaa sekä valaistusta kokonaisuutena myös muuhun asuntoon sopivaksi.

Kylpyhuoneen valaistuksen suunnitteluun kannattaakin käyttää hieman aikaa ja miettiä tarkkaan, millaisen valaistuksen haluat kylpyhuoneeseen. Laadukkailla valaisimilla ja oikein sijoitetuilla valonlähteillä voit luoda kylpyhuoneeseen miellyttävän ja toimivan valaistuksen. Valikoimastamme löydät monenlaisia kylpyhuoneen valaisimia, joilla voit toteuttaa unelmiesi kylpyhuoneen valaistuksen.

Kylpyhuoneen LED-valonauhan

kosteussuojaus ja profiilit

Epäsuorasti vaaleiden pintojen kautta valaiseminen luo tyylikkään vaikutelman niin kylpyhuoneessa kuin pienehkössä wc:ssä. LED-nauha asennetaan usein kylpyhuoneessa joko yhdelle seinälle, seinän ja katon kulmaan tai useammalle seinälle kiertämään. LED-nauhan voi asentaa joko pintamalliseen profiiliin, upottamalla paneelin ja seinän väliin tai jättämällä syvemmän kolon kylpyhuoneen kattoon LED-nauhaa varten ja upottamalla sen pohjalle LED-nauhan. LED-nauha voidaan asentaa kylpyhuoneeseen myös keskelle kattoa yleisvaloksi, peilikaapin alle sekä saippuakoteloon valoa antamaan.

LED-valonauha

kylpyhuoneen valaistuksessa

Kylpyhuoneeseen hyvä valinta tunnelmavaloksi on esimerkiksi 4,8W LED-nauha joko 3000K tai 4000K sävyssä, joka voidaan koteloida niin kattoon uppoasennettavilla profiileilla kuten KEHYS14, joka kiertää kattoa tai URA14 kuin asentaa pinta-asennuksena valitsemaasi profiiliin, esim. LINJA20NELIÖ16LAAJA24 tai PINTA14. Katon rajaan upotettu epäsuora valaistus on yleistynyt kylpyhuoneissa, koska se ei häikäise ja sillä saa luotua tyylikkään tunnelman pesutiloihin.

Tehokkaamman 9,6W LED-nauhan NANO IP65 suojauksella löydät täältä. Tämä on erittäin käytännöllinen nauha kylpyhuoneisiin, sillä nauhassa on erittäin ohut NANO-pinnoite, joka ei nosta nauhan kokoa yhtään vaan LED-nauha mahtuu tavallisiin profiileihin. Nano IP-nauhassa on myös tehokkaat 1000lm/m eli se soveltuu myös yleisvalaistukseen kylpyhuoneissa.

Löydät valikoimistamme myös RGBW sekä CCT eli värilämpötilasäädettävät LED-nauhat IP67 suojauksella, jotka soveltuvat kylpyhuoneen LED-valaistukseen jopa suihkun päälle tai saippuaupotuskoteloihin sekä saunaan lauteiden alle asennettavaksi!

Suositellut LED-profiilit kylpyhuoneeseen

Mikäli asennat LED-nauhan pinta-asennuksena kylpyhuoneen seinän ja katon kulmaan valaisemaan, suosittelemme MINI10 profiiliamme, jonka mitat oat 12x12mm. Saat tällä profiililla pienen ja siistin valolistan luotua täysin pisteettömällä valolla esim 12W/m 24V IP67 LED-nauhallamme. Profiilia on saatavilla sekä mustana, valkoisena että alumiinin värisenäkin ja siihen löytyy kätevät 90 asteen kulmapalat, mikäli haluat valaista valoprofiililla useamman seinän. Hyvä pintaprofiili kylpyhuoneeseen ja saunaan on myös NELIÖ16 profiili, jossa on tilaa myös kosteussuojatulle LED-nauhalle.

Suosituin kylpyhuoneeseen soveltuva uppoasennettava LED-profiili on URA14 profiili joka on saatavilla anodisoituna, mustana ja valkoisena ja siihen löytyy päätypalat, 90 asteen kulmapala, kiinnitysklipsit sekä paljon erilaisia kansivaihtoehtoja. Löydät kaikki soveltuvat tarvikkeet aina kyseisen profiilin tiedoista. Kanneksi kannattaa valita opaali eli maitolasinen kansi, jotta ledipisteet piilottuvat hyvin. 

LED-profiileihin on valittavissa erikseen mallista riippuen useita erityyppisiä kansia eli diffuusoreita ja lisätarvikkeita mukautettuna juuri sinun tarpeisiisi. Tämän vuoksi myymme erikseen profiilinkannen sekä lisätarvikkeet päätypaloineen ja kiinnikkeineen. Jokaisen profiilin tiedoissa on esitelty kyseiseen profiiliin soveltuvat tarvikkeet ja lisäksi olemme apunasi valinnassa: soita 010 311 2830 tai kirjoita meille chatissa!

Saunavalaistusta suunnitellessasi kannattaa kurkata myös saunan valaistukseen liittyvät vinkkimme!

Kylpyhuoneeseen soveltuvat

LED-alasvalot

Löydät valikoimistamme useita kylpyhuoneeseen suunniteltuja LED-alasvaloja, joissa on tehokas IP-suojaus. LED-alasvaloja on saatavilla valkoisena, mustana sekä erilaisissa harjatun teräksen sävyissä. Voit valita kylpyhuoneeseen joko kiinteällä ledillä varustetut valaisimet tai valaisinrungot, joihin saa asennettua LED-polttimon.

Kylpyhuoneen valaistus on tärkeä osa hyvän viihtyisyyden ja mukavuuden luomisessa. Valitsemalla laadukkaat LED-valaisimet ja suunnittelemalla valaistuksen huolella, saat luotua juuri sinun tarpeisiisi sopivan valaistuksen kylpyhuoneeseesi.

Kylpyhuoneen valaistuksen

IP-luokitukset

Kylpyhuoneen valaistuksessa on myös tärkeää ottaa huomioon kosteussuojaus TUKES:in ohjeiden mukaisesti. Alta löydät havainnekuvan IP-suojauksista kylpyhuoneen valaistuksesta eri osissa.

Valikoimissamme on runsaasti korkeisiin IP-luokkiin soveltuvia valaisimia ja LED-nauhoja kylpyhuoneisiin. Mikäli LED-nauha asennetaan kylpyhuoneen kattoon, ja seinän korkeus on yli 2,25cm eikä nauha tule suoraan suihkun päälle, riittää hyvin esim. IP33 LED-valonauha.

Mikäli LED-nauha asennetaan suoraan suihkun tai ammeen päälle tai esimerkiksi saippuasyvennykseen, kannattaa valita joko IP65 valonauha tai IP67 nauha. Myös saunassa kosteussuojaus on nauhassa tarpeen sekä höyryn, että mm. lauteiden pesun vuoksi. Alumiiniprofiilit kansineen suojaavat lisäksi nauhaa tehokkaasti roiskeilta.

LED-yleisvalot

kylpyhuoneen valaistuksessa

Myös kylpyhuoneen keskelle kattoon sijoittuva valaisin tuo lisää yleisvaloa kylpyhuoneeseen. Olemme etsineet sinulle useita kylpyhuoneeseen suunniteltuja LED-yleisvaloja, joissa on tehokas IP-suojaus. LED-valaisimen valinnassa kannattaa huomioida sen teho, jotta saadaan tarvittava valoteho kylpyhuoneen valaistukseen. Tunnelmavalaistukseen riittävät pienemmät tehot, mutta työskentelyvalaistukseen tarvitaan suurempi teho. Kylpyhuoneen valaistus on hyvä ottaa huomioon suunnitteluvaiheessa, jotta valaistus voidaan integroida kylpyhuoneen muihin elementteihin ja saadaan parhaiten toimiva kokonaisuus.

Kylpyhuoneen valaistus

LED-valaistus saunassa

Valikoimistamme löytyy myös saunaan tyylikkäitä LED-ratkaisuja. Lue lisää saunavalaistuksesta.