Tietoa ledeistä

Opi uutta!

Tietoa ledeistä

Vinkkejä ja apua LED-valaistuksen suunnitteluun

Tietoa ledeistä

Led-valaistus voi aiheuttaa monenlaisia kysymyksiä, kun suunnitellaan uuden asunnon valaistusta tai muuta valaistusremonttia. Olemme keränneet erilaisia infopaketteja luettavaksesi liittyen kaikenlaisiin LED-valaistuksiimme. Toivottavasti löydät tarvitsemaasi tietoa ja muistathan, että LED-asiantutijamme ovat käytettävissäsi kaikenlaisissa kysymyksissä valaistukseen liittyen!

Valaise keittiö kauniisti

Keittiön valaistus

Keittiön valaistus on tärkeä osa kodin tunnelmaa ja toimivuutta. LED-nauhat ovat nykyään yksi suosituimmista valaistusratkaisuista keittiöissä, ja ne tarjoavat monia etuja perinteisiin valaistusratkaisuihin verrattuna. Lue mitä kannattaa ottaa huomioon keittiön valaistusta suunniteltaessa.

Miten suunnitella kodin valaistus?

Kodin valaistus

Kodin valaistus tuo viihtyisyyden lisäksi tunnelmaa ja turvallisuutta. Hyvä kodin valaistus syntyy monista erilaisista osatekijöistä. Olemme koonneet sinulle vinkkejä ja linkkejä siihen, miten voit suunnitella kotiisi miellyttävän ja perheesi tarpeita vastaavan valaistuksen.

Vinkkejä asennukseen!

LED-nauhan asennus

LED-valonauhan asentaminen on yleensä hyvin helppoa ja LED-nauhan kytkentä onnistuu ihan keneltä tahansa, tietyin tärkein rajoituksin. Ja varsinkin kun sinulla on oikeat tarvikkeet käytössäsi. Lue asennukseen vinkkimme tästä artikkelistamme!

Mitä tarkoittaa

epäsuora valaistus?

Epäsuora valaistus on valaistusta jossa varsinainen valolähde ei näy ja valo heijastetaan jonkun pinnan, kuten seinien ja katon, kautta tilaan. Epsuoraa valaistusta voidaan hyödyntää niin oleskelutiloissa kuin kylpyhuoneessakin. Lue vinkkimme epäsuoran valaistuksen suunnitteluun.

Aitoa SPA tunnelmaa kylpyhuoneeseen LED-valaistuksella

Kylpyhuoneen valaistus

Hyvin suunniteltu kylpyhuoneen valaistus lisää kylpyhuoneen viihtyisyyttä ja parantaa arkea. Suosittelemme kiinnittämään huomiota erityisesti valaistuksen värilämpötilaan ja valonlähteiden sijoitteluun. Valikoimistamme löydät kylpyhuoneeseen sopivat tyylikkäät valaisimet, joilla voit rakentaa toiveitasi mukaisen valaistuksen kylpyhuoneeseesi.

Lämmönkestävä SAUNA LED-nauha

Saunan valaistus

Saunan valaistus on tärkeä osa saunaelämystä. Se voi vaikuttaa tunnelmaan ja rentoutumiseen huomattavasti. Yksi suosittu ja monipuolinen tapa valaista sauna on käyttää SAUNA LED-nauhoja. Ne tarjoavat säädettävän valaistuksen, joka voidaan mukauttaa mieltymystesi mukaan. Lue miten voit käyttää LED-nauhaa saunassa ja mitä tulee ottaa huomioon saavuttaaksesi parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Millainen LED-valaisin tulisi valita kosteaan tilaan?

IP-luokat LED-valaisimille

Valaisimen tai muun sähkölaitteen IP-luokka kertoo laitteen ja laitekoteloiden tiiviyden. Luokitus kertoo laitteen suojauksen ulkoisia uhkia, kuten pölyä ja vettä vastaan. Erilaisissa käyttöpaikoissa vaaditaan erilaista IP-luokkaa. Esim. kosteissa tiloissa vaaditaan tiiviimpää kotelointia kuin kuivassa jne. Lue lisää miten valita oikeanlainen valaisin esimerkiksi kylpyhuoneeseen tai ulkokäyttöön.

Esittelyssä värisäädettävät ledit

RGB, RGBW ja RGB+CCT ledit

Moniväriset eli väriävaihtavat RGB+ LED-nauhat tarjoavat runsaasti värivaihtoehtoja ja niitä voidaan ohjata erilaisilla ohjaimilla, mikä tekee monivärisistä LED-nauhoista erinomaisen valinnan erilaisiin valaistustehtäviin.

Nämä värikkäät ja säädettävät LED-valonauhat ovatkin erinomainen valinta esimerkiksi kodin viihdykkeen, juhlien tai yritysten tapahtumien värikkääseen valaistukseen. Lue mitä eroa on RGB, RGBW ja RGB+CCT LED-valoilla ja mitä sinun kannattaisi niistä valita!

ZigBee / Miboxer 2.4G / RF WiFi

Valaistuksen ohjauksen järjestelmät

Langattomat teknologiat ovat mullistaneet tapamme hallita ja säätää valaistusta kotona. Esittelemme kolme suosituinta langatonta valaistuksenohjausjärjestelmäämme sekä avaamme niiden eroja, jotta sinun olisi helpompi valita kotiisi sopiva järjestelmä.

Mihin kaikkialle profiileja voi asentaa?

Erilaiset LED-alumiiniprofiilit

LED-alumiiniprofiilit ovat 2 metriä pitkiä ja profiileilla on kahden vuoden takuu. Alumiiniprofiileita on pinta-uppo-kulma-, ja erikoisasennettavia malleja. Voit valita siis juuri kohteeseesi sopivan LED-profiilin, siihen mieleisesi lisätarvikkeet. Vain mielikuvitus on rajana mitä kaikkea profiileilla voit kodissa, myymälässä ja toimistossa toteuttaa!

Löydät meiltä yhden Suomen laajimpia valikoimia LED-alumiiniprofiileita ja tässä artikkelissa esittelemme erilaisia profiilimallejamme.

Mitä ovat

Värilämpötilat eli kelvinit

LED-polttimoitaLED-valaisimia ja LED-nauhoja käytetään yleisesti kotitalouksissa, toimistoissa, kaupoissa ja julkisissa tiloissa valaisimina. Yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa LED-valaisimien valaistusvaikutukseen, on niiden värilämpötila, joka mitataan Kelvineinä (K).

Kelvinit kuvaavat valon värilämpötilaa, joka ilmoitetaan numeerisesti. Mitä korkeampi arvo on, sitä viileämmältä tai sinisemmältä valo näyttää. Päinvastoin, mitä alempi arvo on, sitä lämpimämmältä tai kellertävämmältä valo näyttää.

Lue lisää erilaisista värilämpötiloista ja valitse kotiisi sopiva valaistus!

Katsaus LED-valaistukseen

Yrityksissä ja julkisissa tiloissa

LED-valaistus on yhä suositumpi vaihtoehto yrityksissä ja julkisissa tiloissa, koska se tarjoaa monia etuja perinteisiin valaistusmuotoihin verrattuna. LED-valojen käyttö yrityksissä ja julkisissa tiloissa voi parantaa energiatehokkuutta, vähentää ylläpitokustannuksia, lisätä valon laadun tarkkuutta ja parantaa ympäristöystävällisyyttä.

Korvaa vanhat loisteputket ledeillä

LED-loisteputkiin vaihtaminen

LED-valoputket ovat nykyään ympäristöystävällinen, pitkäikäinen, energiatehokas ja turvallinen vaihtoehto loisteputkille. Vanhojen loisteputkivalaisimien päivittäminen led-aikaan on usein erittäin helppoa, lue lisää miten voit vaihtaa LED-putkiin ja säästää sähköä.