Saunan valaistus LED-nauhalla

Saunan valaistus on kätevintä toteuttaa epäsuoralla, puun pinnasta heijastuvalla valaistuksella. Valoa pitää tulla riittävästi oikeista paikoista, jotta saunassa voi liikkua vaivattomasti. Viihtyisässä saunassa itse valaisin ei näy, vaan valo tuodaan sinne missä sitä turvallisuuden sekä tunnelman vuoksi tarvitaan! 

Suosittelemme asentamaan saunaan LED-nauhan lauteiden alle, koska tällöin ledit eivät kuumene liikaa. Saunan valaistus on hyvä suunnitella siten, että valoa on saunojien takana esimerkiksi selkänojassa ja että se kohdistuu saunan pintoihin, kuten alimpaan lauteeseen. Yleensä LED-nauha asennetaankin saunassa jalkalaudetta valaisemaan ja/tai selkänojaa ylös ja alas.

Saunan valaistus LED-nauhalla

Himmennettävä SAUNA LED-nauha luo upean tunnelmavalaistuksen saunaan. SAUNA LED-nauha 5W/m 24V onkin tällä hetkellä suosittu tuote saunan valaistukseen, ja oikein sijoiteltuna se riittää mainiosti koko saunan valaisuun. Voit valita SAUNA LED-nauhallesi joko tavallisen ON/OFF-muuntajan tai himmennettävän muuntajan. SAUNA LED-nauhaa voidaan ohjata helposti myös langattomilla säätimillä.

LED-nauha tulisi aina asentaa alumiiniprofiilin sisään, jotta ledistä muodostuva lämpö johtuisi metallia pitkin ympäristöön.  Ledit kestävät huonosti yli 50 asteen lämpötiloja, joten suositeltu asennuskorkeus riippuu myös siitä, kuinka lämpimäksi sauna on tapana lämmittää. Suosittelemme LED-nauhaa asennettavaksi maksimissaan noin 1 metrin korkeuteen saunassa, joka pidentää nauhan käyttöikää huomattavasti yhdessä profiilin kanssa. SAUNA LED-nauhan kanssa käytettäväksi sopii hyvin PINTA14 profiilimme.

Valotehtaan valikoimissamme ei ole kiuasledejä tai kattoon asennettavia ns. tähtitaivas-tyyppisiä LED-kuituja, koska katossa lämpötilat nousevat sen verran korkeiksi, että ledin käyttöikä lyhenee merkittävästi ja lämpö saattaa jopa rikkoa ne.

Led-nauha saunaan IP65 max. 100°C
Lämmönkestävä LED-valonauha saunaan