Saunan valaistus LED-nauhalla lauteiden alle ja selkänojan taakse

Saunan valaistus on kätevintä toteuttaa epäsuoralla, puun pinnasta heijastuvalla LED-valaistuksella. Valoa pitää tulla riittävästi oikeista paikoista – kuten lauteiden alta ja selkänojan takaa, jotta saunassa voi liikkua vaivattomasti ja turvallisesti. Viihtyisässä saunassa itse valaisin ei näy, vaan valo tuodaan sinne missä sitä turvallisuuden sekä tunnelman vuoksi tarvitaan! Hyvin suunniteltu saunan valaistus lisää saunan viihtyisyyttä ja tekee saunomisesta entistä nautinnollisempaa. 

Suosittelemme asentamaan saunaan LED-nauhan lauteiden alle, koska tällöin ledit eivät kuumene liikaa. Saunan valaistus on hyvä suunnitella siten, että valoa on saunojien takana esimerkiksi selkänojassa ja että se kohdistuu saunan pintoihin, kuten alimpaan lauteeseen. Saunavalaistuksessa lämmönkestävä LED-nauha asennetaankin yleensä jalkalaudetta valaisemaan ja/tai selkänojaa ylös ja alas.

Saunan valaistus LED-nauhalla

Himmennettävä ja lämmönkestävä SAUNA LED-valonauha luo upean tunnelmavalaistuksen saunaan. SAUNA LED-nauha 5W/m 24V onkin tällä hetkellä suosittu tuote saunan valaistukseen, ja oikein sijoiteltuna esimerkiksi lauteen alle se riittää mainiosti koko saunan valaisuun. Voit valita SAUNA LED-nauhallesi joko tavallisen ON/OFF-muuntajan tai himmennettävän muuntajan. SAUNA LED-nauhaa voidaan ohjata helposti myös langattomilla säätimillä.

LED-nauha tulisi aina asentaa alumiiniprofiilin sisään, jotta ledistä muodostuva lämpö johtuisi metallia pitkin ympäristöön.  Ledit kestävät huonosti yli 50 asteen lämpötiloja, joten suositeltu asennuskorkeus riippuu myös siitä, kuinka lämpimäksi sauna on tapana lämmittää. Suosittelemme LED-nauhaa asennettavaksi maksimissaan noin 1 metrin korkeuteen saunassa, joka pidentää nauhan käyttöikää huomattavasti yhdessä profiilin kanssa. SAUNA LED-nauhan kanssa käytettäväksi sopii hyvin PINTA14 profiilimme.

Saunan valaistus vaikuttaa merkittävästi saunomiskokemukseen ja saunan viihtyvyyteen. Hyvin suunniteltu valaistus myös lisää saunan tunnelmaa ja parantaa saunomiskokemusta. Mukava saunominen edellyttää siis riittävää valaistusta saunassa. Valoa pitää olla tarpeeksi, jotta saunassa voi liikkua turvallisesti, mutta samalla valaistuksen tulee olla riittävän hämärä, jotta saunomiskokemus on miellyttävä. Tehokkaampi valaistus on sen sijaan hyödyksi muun muassa saunan pesun ja siivouksen yhteydessä. Tästä syystä suosittelemme saunan LED-nauhojen himmentämistä, jolloin voit säädellä saunan valaistuksen sopivaksi hetkeen kuin hetkeen.

Valotehtaan valikoimissamme ei ole kiuasledejä tai kattoon asennettavia ns. tähtitaivas-tyyppisiä LED-kuituja, koska katossa lämpötilat nousevat sen verran korkeiksi, että ledin käyttöikä lyhenee merkittävästi ja lämpö saattaa jopa rikkoa ne.

Led-nauha saunaan IP65 max. 100°C
Lämmönkestävä LED-valonauha saunaan

Tutustu LED-valaistukseen

Saunan valaistus LED-nauhalla lauteiden alle ja selkänojan taakse

Saunan valaistus

Saunan valaistus kauniistiTyylikkäällä SAUNA LED-nauhallaLue lisää Saunan valaistus LED-nauhalla lauteiden...

Lue lisää

Brändit

Edustamamme valaistusbränditToimitamme tilaustuotteita laadukkaiden valaisinvalmistajien LED-valaisimia. Alta voit tutustua brändeihimme.Rekisteröidy...

Lue lisää
Led-valot

LED-valot

LAADUKKAAT LED-VALOT KOTIMAISESTA VERKKOKAUPASTA LED-valot sopivat käytettäväksi niin uudis- kuin...

Lue lisää
IP-luokat valaisimille

IP-luokat

Valaisinten IP-luokatSisätiloihin ja ulkokäyttöön Valaisinten IP-luokat Valaisimen tai muun sähkölaitteen...

Lue lisää