SEINÄ12 LED-profiili, epäsuoraan valaistukseen 2m

49,9059,90

Tyylikäs ja helposti seinään asennettava LED-alumiinilista max. 12mm LED-nauhalle epäsuoran valaistuksen luomiseksi. Koko 23mm x 55mm. Sisältää sekä 2000mm pitkän alumiinisen pohjalistan joka kiinnitetään ensin seinään ruuveilla tai teipillä, sekä eteen kiinni napsautettavan suoran alumiinisen etukannen (2000mm). Kaksi värivaihtoehtoa: anodisoitu alumiini (harmaa) ja valkoinen. (HUOM! Valkoisessa profiilissa alumiinin värinen pohja ja valkoinen etukansi)

SEINÄ12-profiilisarja – olemme keränneet kaikki tähän profiiliin liittyvät ja yhteensopivat lisätarvikkeet yhdelle sivulle, klikkaa katsomaan ja valitsemaan tuotteita tästä!

Poista

Kuvaus

SEINÄ12-profiili

Epäsuoran valaistuksen LED-profiili

LED-profiili, joka on suunniteltu erityisesti epäsuoraan valaistukseen. Kaunis lista joka sopii hyvin sisustukseen ja on helppo asentaa.

Sisältää sekä 2000mm pitkän alumiinisen seinään kiinnitettävän listan, sekä eteen tulevan suoran 2000mm alumiinisen kannen, joka kiinnitetään tukevasti painamalla kiinni seinälistaan. Kaksi värivaihtoehtoa: anodisoitu alumiini (harmaa) ja valkoinen. Siisti asennus yhteensopivilla SEINÄ12-päätypaloilla. Useita kansivaihtoehtoja eli liu'utettava diffuusori B sekä kliksautettava diffuusori C, myös kaareva opaalin sävyinen diffuusori D. Saatavilla käytännölliset kulmapalat 90 asteen sisäkulmaan ja 90 asteen ulkokulmaan, joilla kulman asennus on helppoa siististi! Jos haluat liittää useamman profiilin peräkkäin suoralle seinälle, saatavilla on liitospala, joka tulee kiinni profiilin sisällä olevaan uraan, jolla asennus onnistuu siististi ja profiili jatkuu samassa linjassa. Päätypaloja on saatavilla kahta mallia kaikissa värivaihtoehdoissa, eli kaarevan D diffusorin kanssa kaarevan malliset päädyt ja suorien diffusoreiden eli B ja C kanssa suoran malliset päädyt.

Epäsuoran valaistuksen SEINÄ12 profiili voidaan asentaan joko lähelle katon rajaa, yleensä noin 20-50cm etäisyydelle katosta. Profiilia voidaan käyttää yms käytävissä seinän puolessa välissä ylös tai alas valaisevana tai pitkittäin katosta lattiin ulottuvana katseen kohdistajana esimerkiksi käytävissä. Profiilia on leveä, eli sillä voidaan piilottaa myös seinän pitkät kolot kuten seinälevyjen saumat esimerkiksi portaikoissa . Soveltuu käytettäväksi myös ulkona sekä kylpyhuoneissa.

Profiilia voidaan käyttää myös toisinpäin - eli alaspäin valaisemaan esimerkiksi keittiöiden työtasoa, joissa ei ole yläkaappeja ja täten perinteinen keittiön yläkaappien pohjaan kiinnitettävä valaistus ei ole mahdollinen.

Soveltuu myöös ulkokäyttöön sekä kylpyhuoneisiin. Ulos suosittelemme anodisoitua profiilia sekä IP67 nauhan käyttämistä, esim 12W/m 24V IP67 nauha tai 6W/m 24V IP67 nauha.

LED-nauhan valinta epäsuoraan valaistukseen

Epäsuoraan valaistukseen kannattaa valita tehokas led-nauha, kuten esimerkiksi 18W/m 24V led-nauha, sillä katosta ja seinästä heijastuva epäsuoravalaistus on aina hieman himmeämpi kuin suora valo. Suosittelemme myös asentamaan himmennyksen LED-nauhan yhteyteen, jotta epäsuoravalaistus toimii myös tunnelmavalona illalla.

Kannen eli diffuusorin valinta

Koska epäsuoran valaistuksen alumiinilista asennetaan yleensä ylös seinälle, jää LED-nauha niin sanotusti "katseilta piiloon" eikä diffuusoria tarvita valopisteiden piilottamiseen. Suosittelemme kuitenkin diffuusorin käyttöä, sillä muuten LED-nauhan kouru kerää vuosien saatossa pölyä kouruun, jota ei ole helppo puhdistaa ja pöly myös lämmittää LED-nauhaa jolloin ledien käyttöikä lyhenee. Mielestämme paras diffuusori SEINÄ12 listaan on kaareva diffuusori D, sillä se levittää valon kaikkein tasaisemmin ja luo siistin valaistun reunan listan reunaan. Mikäli diffuusoria ei haluta esille tai halutaan vain suojata LED-nauhaa pölyltä, valitse joko kliksautettava kansi diffuusori C tai liu'utettava kansi diffuusori B.

Käyttökohteet epäsuoralle valaistukselle

  • seinään suunnattuna ylös tai sivulle, epäsuora valo
  • kodit, toimistot, julkiset tilat, messuosastot, myymälät

Ominaisuudet

  • max. 12mm:lle LED nauhalle
  • koko 23mm x 55mm, pituus 2m
  • johto on helppo piilottaa listan sisälle, sisälle jää paljon tilaa

Lisätarvikkeet

Asennus:

  • Epäsuoran valaistuksen LED-alumiiniprofiili asennutaan suoraan ruuveilla seinään. Poraa reikä profiiliin, kiinnitä ruuvilla. Etukansi asennetaan kiinni kliksauttamalla, eli asennus on helppo ja siisti. Johdon saa piilotettua listan sisään. Mikäli mahdollista useamman listan kiinnityksessä, kannattaa etukannen sauma jättää eri kohtaan kuin takaprofiilien sauma, tämä lukitsee kannet siististi toisiinsa kiinni ja saumasta tulee erittäin huomaamaton. Myös diffuusorin sauman jättäminen  toiseen kohtaan kuin profiilien sauma tiivistää listaa mukavasti.

Voit lukea lisää epäsuorasta valaistuksesta LED-valoilla.

SEINÄ12-profiilisarja - olemme keränneet kaikki tähän profiiliin liittyvät ja yhteensopivat lisätarvikkeet yhdelle sivulle, klikkaa katsomaan ja valitsemaan tuotteita tästä!

SEINÄ12-PROFIILISARJA - YHTEENSOPIVAT TUOTTEET

TÄYDENNÄ LED-NAUHALLA JA MUUNTAJALLA

LED-NAUHAT

Laadukkaat LED-nauhat valitsemillasi ominaisuuksilla.
LED-nauhoillamme on vähintään 3 vuoden takuu.

VALITSE LED-NAUHA

MUUNTAJAT

LED-nauhoillemme! Laadukkaat ja kestävät vakiojännitelähteet LED-nauhoille ja muille LED-valaisimille.

Valitse muuntaja

Asiakaspalvelumme avustaa sinua mielellään tuotteiden valinnassa, ota yhteyttä puhelimitse 010 311 2830 tai asiakaspalvelu@valotehdas.fi

Lisätiedot

Paino 0,2 kg (kilogramma)
Mitat 200 × 2,3 × 5,5 cm (senttimetri)
Väri

Anodisoitu, Valkoinen

Asennus

Pinta-asennus

Takuu

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “SEINÄ12 LED-profiili, epäsuoraan valaistukseen 2m”