Kylpyhuoneen valaistus led-valoilla

Kylpyhuoneen valaistus LED-valoilla

Hyvin suunniteltu kylpyhuoneen valaistus lisää kylpyhuoneen viihtyisyyttä ja parantaa arkea. Suosittelemme kiinnittämään huomiota erityisesti valaistuksen värilämpötilaan ja valonlähteiden sijoitteluun.

Kylpyhuoneen valaistuksen IP-luokat

Kylpyhuoneen valaistuksessa on myös tärkeää ottaa huomioon kosteussuojaus TUKES:in ohjeiden mukaisesti. Alta löydät havainnekuvan IP-suojauksista kylpyhuoneen valaistuksesta eri osissa. Valikoimissamme on runsaasti korkeisiin IP-luokkiin soveltuvia valaisimia ja LED-nauhoja kylpyhuoneisiin.

LED-nauhat kylpyhuoneen valaistukseen

LED-nauhat valmistetaan euroopassa laadukkaista komponenteista ja annamme LED-nauhoillemme kolmen-viiden vuoden takuun. Käytä aina värilämpötilaltaan samaa valonlähdettä yleisvalona ja peilin valaisimissa. Muuten kylpyhuoneeseen syntyy helposti sävyeroja. Valitse siis valaisimiin lamput, joissa on sama värilämpötila, ettei tilaan synny häiritseviä sävyeroja. Valinnassa kannattaa siis kiinnittää huomiota kelvin-lukuun (K) eli lampun värilämpötilaan. Mitä korkeampi värilämpötila on, sitä kylmemmältä ja sinisemmältä valo näyttää. Liian kova ja kylmä valo ei imartele meikkaajaa. Kylpyhuoneeseen sopii usein neutraali valkoinen valo (4 000 K).

Kylpyhuoneeseen hyvä valinta tunnelmavaloksi on 4,8W LED-nauha 4000K sävyssä, joka voidaan koteloida niin kattoon uppoasennettavilla profiileilla kuten KEHYS14, joka kiertää kattoa tai URA14 kuin asentaa pinta-asennuksena valitsemaasi profiiliin, esim. LINJA20, NELIÖ16, LAAJA24 tai PINTA14. Katon rajaan upotettu epäsuora valaistus on yleistynyt kylpyhuoneissa, koska se ei häikäise ja sillä saa luotua tyylikkään tunnelman pesutiloihin.

Tehokkaamman 9,6W LED-nauhan NANO IP65 suojauksella löydät täältä. Tämä on erittäin käytännöllinen nauha kylpyhuoneisiin, sillä nauhassa on erittäin ohut NANO-pinnoite, joka ei nosta nauhan kokoa yhtään vaan LED-nauha mahtuu tavallisiin profiileihin. Nano IP-nauhassa on myös tehokkaat 1000lm/m eli se soveltuu myös yleisvalaistukseen kylpyhuoneissa.

Löydät valikoimistamme myös RGBW sekä CCT eli värilämpötilasäädettävät LED-nauhat IP67 suojauksella, jotka soveltuvat kylpyhuoneen LED-valaistukseen jopa suihkun päälle tai saippuaupotuskoteloihin sekä saunaan lauteiden alle asennettavaksi!

Suosituin kylpyhuoneeseen soveltuva LED-profiili on uppoasennettava URA14 profiili joka on saatavilla anodisoituna, mustana ja valkoisena ja siihen löytyy päätypalat, 90 asteen kulmapala, kiinnitysklipsit sekä paljon erilaisia kansivaihtoehtoja. Löydät kaikki soveltuvat tarvikkeet aina kyseisen profiilin tiedoista. Kanneksi kannattaa valita opaali eli maitolasinen kansi, jotta ledipisteet piilottuvat hyvin. Hyvä profiili kylpyhuoneeseen ja saunaan on myös NELIÖ16 profiili, jossa on tilaa myös kosteussuojatulle LED-nauhalle.

LED-profiileihin on valittavissa erikseen mallista riippuen useita erityyppisiä kansia eli diffuusoreita ja lisätarvikkeita mukautettuna juuri sinun tarpeisiisi. Tämän vuoksi myymme erikseen profiilin, kannen sekä lisätarvikkeet päätypaloineen ja kiinnikkeineen. Jokaisen profiilin tiedoissa on esitelty kyseiseen profiiliin soveltuvat tarvikkeet ja lisäksi olemme apunasi valinnassa: soita 010 311 2830 tai kirjoita meille chatissa!

299,00
55,90

LED-alasvalot kylpyhuonevalaistukseen

Löydät valikoimistamme useita kylpyhuoneeseen suunniteltuja LED-alasvaloja, joissa on tehokas IP-suojaus. 

89,90
75,90
89,90
75,90
35,90
35,90
31,90

LED-yleisvalot kylpyhuoneen valaistuksessa

Löydät valikoimistamme useita kylpyhuoneeseen suunniteltuja LED-yleisvaloja, joissa on tehokas IP-suojaus. 

59,90
41,90
39,90
49,90

LED-valaistus saunassa

Suosittelemme asentamaan saunaan LED-nauhan lauteiden alle, koska tällöin ledit eivät kuumene liikaa. Esimerkiksi himmennettävä LED-nauha luo upean tunnelmavalaistuksen saunaan. 3000 K LED-nauha 4,8-watin teholla onkin tällä hetkellä suosittu tuote saunan valaistukseen, ja oikein sijoiteltuna se riittää mainiosti koko saunan valaisuun.

LED-nauha tulisi aina asentaa alumiiniprofiilin sisään, jotta ledistä muodostuva lämpö johtuisi metallia pitkin ympäristöön.  Ledit kestävät huonosti yli 50 asteen lämpötiloja, joten suositeltu asennuskorkeus riippuu myös siitä, kuinka lämpimäksi sauna on tapana lämmittää. Suosittelemme LED-nauhaa asennettavaksi maksimissaan noin 1 metrin korkeuteen saunassa, joka pidentää nauhan käyttöikää huomattavasti yhdessä profiilin kanssa.

Valotehtaan valikoimissamme ei ole kiuasledejä tai kattoon asennettavia ns. tähtitaivas-tyyppisiä LED-kuituja, koska katossa lämpötilat nousevat sen verran korkeiksi, että ledin käyttöikä lyhenee merkittävästi ja lämpö saattaa jopa rikkoa ne.

Kaikki IP-suojatut tuotteemme

65,90
84,90
31,90
139,00
69,90
419,00
89,90
75,90
89,90
75,90
35,90
35,90
31,90
49,90
39,90
59,90
299,00
41,90
79,90
55,90