Hyvin suunniteltu kylpyhuoneen valaistus lisää kylpyhuoneen viihtyisyyttä ja parantaa arkea. Suosittelemme kiinnittämään huomiota erityisesti valaistuksen värilämpötilaan ja valonlähteiden sijoitteluun.

LED-nauhat kylpyhuoneen valaistukseen

LED-nauhat valmistetaan laadukkaista komponenteista ja annamme LED-nauhoillemme kolmen-seitsemän vuoden takuun. 

Suosittelemme käyttämään aina värilämpötilaltaan samaa valonlähdettä yleisvalona ja peilin valaisimissa. Muuten kylpyhuoneeseen syntyy helposti sävyeroja. Valitse siis valaisimiin lamput, joissa on sama värilämpötila, ettei tilaan synny häiritseviä sävyeroja.

Valinnassa kannattaa siis kiinnittää huomiota kelvin-lukuun (K) eli lampun värilämpötilaan. Mitä korkeampi värilämpötila on, sitä kylmemmältä ja sinisemmältä valo näyttää. Liian kova ja kylmä valo ei imartele meikkaajaa. Kylpyhuoneeseen sopii usein neutraali valkoinen valo (4000K) joka on valkoista valoa, ei sinistä eikä keltaista. Lähes yhtä paljon toivotaan lämpimämpää 3000K värilämpötilaa, joka muistuttaa värisävyltään hehkulamput lämpimän valkoista värisävyä. Tämä valinta onkin maksuasia ja kannattaa miettiä millaista tunnelmaa kylpyhuoneeseen haluaa sekä valaistusta kokonaisuutena myös muuhun asuntoon sopivaksi.

Kylpyhuoneen valaistus LED-nauhalla

Kylpyhuoneen LED-valonauhan kosteussuojaus ja profiilit

Kylpyhuoneeseen hyvä valinta tunnelmavaloksi on esimerkiksi 4,8W LED-nauha joko 3000K tai 4000K sävyssä, joka voidaan koteloida niin kattoon uppoasennettavilla profiileilla kuten KEHYS14, joka kiertää kattoa tai URA14 kuin asentaa pinta-asennuksena valitsemaasi profiiliin, esim. LINJA20NELIÖ16LAAJA24 tai PINTA14. Katon rajaan upotettu epäsuora valaistus on yleistynyt kylpyhuoneissa, koska se ei häikäise ja sillä saa luotua tyylikkään tunnelman pesutiloihin.

Tehokkaamman 9,6W LED-nauhan NANO IP65 suojauksella löydät täältä. Tämä on erittäin käytännöllinen nauha kylpyhuoneisiin, sillä nauhassa on erittäin ohut NANO-pinnoite, joka ei nosta nauhan kokoa yhtään vaan LED-nauha mahtuu tavallisiin profiileihin. Nano IP-nauhassa on myös tehokkaat 1000lm/m eli se soveltuu myös yleisvalaistukseen kylpyhuoneissa.

Löydät valikoimistamme myös RGBW sekä CCT eli värilämpötilasäädettävät LED-nauhat IP67 suojauksella, jotka soveltuvat kylpyhuoneen LED-valaistukseen jopa suihkun päälle tai saippuaupotuskoteloihin sekä saunaan lauteiden alle asennettavaksi!

Suosituin kylpyhuoneeseen soveltuva LED-profiili on uppoasennettava URA14 profiili joka on saatavilla anodisoituna, mustana ja valkoisena ja siihen löytyy päätypalat, 90 asteen kulmapala, kiinnitysklipsit sekä paljon erilaisia kansivaihtoehtoja. Löydät kaikki soveltuvat tarvikkeet aina kyseisen profiilin tiedoista. Kanneksi kannattaa valita opaali eli maitolasinen kansi, jotta ledipisteet piilottuvat hyvin. Hyvä profiili kylpyhuoneeseen ja saunaan on myös NELIÖ16 profiili, jossa on tilaa myös kosteussuojatulle LED-nauhalle.

LED-profiileihin on valittavissa erikseen mallista riippuen useita erityyppisiä kansia eli diffuusoreita ja lisätarvikkeita mukautettuna juuri sinun tarpeisiisi. Tämän vuoksi myymme erikseen profiilinkannen sekä lisätarvikkeet päätypaloineen ja kiinnikkeineen. Jokaisen profiilin tiedoissa on esitelty kyseiseen profiiliin soveltuvat tarvikkeet ja lisäksi olemme apunasi valinnassa: soita 010 311 2830 tai kirjoita meille chatissa!

LED-alasvalot kylpyhuonevalaistukseen

Löydät valikoimistamme useita kylpyhuoneeseen suunniteltuja LED-alasvaloja, joissa on tehokas IP-suojaus. 

LED-valaistus saunassa

UUTUUS! SAUNA LED-nauha 5W/m 24V IP65, joka kestää jopa 100°C lämpötilaa!

Suosittelemme asentamaan saunaan LED-nauhan lauteiden alle, koska tällöin ledit eivät kuumene liikaa. Esimerkiksi himmennettävä LED-nauha luo upean tunnelmavalaistuksen saunaan. SAUNA LED-nauha 5W/m 24V onkin tällä hetkellä suosittu tuote saunan valaistukseen, ja oikein sijoiteltuna se riittää mainiosti koko saunan valaisuun.

LED-nauha tulisi aina asentaa alumiiniprofiilin sisään, jotta ledistä muodostuva lämpö johtuisi metallia pitkin ympäristöön.  Ledit kestävät huonosti yli 50 asteen lämpötiloja, joten suositeltu asennuskorkeus riippuu myös siitä, kuinka lämpimäksi sauna on tapana lämmittää. Suosittelemme LED-nauhaa asennettavaksi maksimissaan noin 1 metrin korkeuteen saunassa, joka pidentää nauhan käyttöikää huomattavasti yhdessä profiilin kanssa. SAUNA LED-nauhan kanssa käytettäväksi sopii hyvin PINTA14 profiilimme.

Valotehtaan valikoimissamme ei ole kiuasledejä tai kattoon asennettavia ns. tähtitaivas-tyyppisiä LED-kuituja, koska katossa lämpötilat nousevat sen verran korkeiksi, että ledin käyttöikä lyhenee merkittävästi ja lämpö saattaa jopa rikkoa ne.

Saunakuvat Bigbrother VIP 2021 talosta 5/2021, kuvaaja Jukka Alasaari

LED-yleisvalot kylpyhuoneen valaistuksessa

Olemme etsineet sinulle useita kylpyhuoneeseen suunniteltuja LED-yleisvaloja, joissa on tehokas IP-suojaus.

Kylpyhuoneen valaistuksen IP-luokat

Kylpyhuoneen valaistuksessa on myös tärkeää ottaa huomioon kosteussuojaus TUKES:in ohjeiden mukaisesti. Alta löydät havainnekuvan IP-suojauksista kylpyhuoneen valaistuksesta eri osissa.

Valikoimissamme on runsaasti korkeisiin IP-luokkiin soveltuvia valaisimia ja LED-nauhoja kylpyhuoneisiin. Mikäli LED-nauha asennetaan kylpyhuoneen kattoon, ja seinän korkeus on yli 2,25cm eikä nauha tule suoraan suihkun päälle, riittää hyvin esim. IP33 LED-valonauha. Mikäli LED-nauha asennetaan suoraan suihkun tai ammeen päälle tai esimerkiksi saippuasyvennykseen, kannattaa valita joko I65 valonauha tai IP67 nauha. Myös saunassa kosteussuojaus on nauhassa tarpeen mm. lauteiden pesun vuoksi. Alumiiniprofiilit suojaavat lisäksi nauhaa tehokkaasti roiskeilta.