Saunan valaistus SAUNA LED-valonauhalla

Saunan valaistus tyylikkäästi SAUNA LED-nauhalla. Himmennettävä ja lämmönkestävä SAUNA LED luo upean tunnelmavalaistuksen saunaan.
Saunan valaistus

Moderni saunavalaistus

Saunan valaistus

Tyylikkäällä SAUNA LED-valonauhalla

Saunan lauteiden alle ja selkänojan taakse

Saunan valaistus LED-nauhalla

Saunan valaistus on tärkeä osa saunaelämystä. Se voi vaikuttaa tunnelmaan ja rentoutumiseen huomattavasti. Yksi suosittu ja monipuolinen tapa valaista sauna on käyttää SAUNA LED-nauhoja. Ne tarjoavat säädettävän valaistuksen, joka voidaan mukauttaa mieltymystesi mukaan. Tässä artikkelissa käsitellään, miten voit käyttää LED-nauhaa saunassa ja mitä tulee ottaa huomioon saavuttaaksesi parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Saunan LED-valaistus Lake Pavillionissa

Kuumuuden kestävät

Saunaan suunnitellut LED-valonauhat

Saunan valaistus on kätevintä toteuttaa epäsuoralla, puun pinnasta heijastuvalla LED-valaistuksella. Valoa pitää tulla riittävästi oikeista paikoista – kuten lauteiden alta ja selkänojan takaa, jotta saunassa voi liikkua vaivattomasti ja turvallisesti. Viihtyisässä saunassa itse valaisin ei näy, vaan valo tuodaan sinne missä sitä turvallisuuden sekä tunnelman vuoksi tarvitaan! Hyvin suunniteltu saunan valaistus lisää saunan viihtyisyyttä ja tekee saunomisesta entistä nautinnollisempaa. 

Suosittelemme asentamaan saunaan LED-nauhan lauteiden alle, koska tällöin ledit eivät kuumene liikaa. Saunan valaistus on hyvä suunnitella siten, että valoa on saunojien takana esimerkiksi selkänojassa ja että se kohdistuu saunan pintoihin, kuten alimpaan lauteeseen. Saunavalaistuksessa lämmönkestävä LED-nauha asennetaankin yleensä jalkalaudetta valaisemaan ja/tai selkänojaa ylös ja alas.

Saunan valaistus LED-valonauhalla, jonka värilämpötila on 4000K

Vinkkejä tunnelmallisen ilmapiirin luomiseen

Saunan valaistus LED-nauhalla

Himmennettävä ja lämmönkestävä SAUNA LED-valonauha luo upean tunnelmavalaistuksen saunaan. SAUNA LED-nauha 5W/m 24V onkin tällä hetkellä suosittu tuote saunan valaistukseen, ja oikein sijoiteltuna esimerkiksi lauteen alle se riittää mainiosti koko saunan valaisuun. Voit valita SAUNA LED-nauhallesi joko tavallisen ON/OFF-muuntajan tai himmennettävän muuntajan. SAUNA LED-nauhaa voidaan ohjata helposti myös langattomilla säätimillä.

SAUNA LED-nauhat ovat tunnettuja pitkästä käyttöiästään. Ne kestävät vuosia ilman tarvetta vaihtaa valonlähdettä. SAUNA LED-nauhat ovat myös erittäin energiatehokkaita, mikä säästää sähkökustannuksia pitkällä aikavälillä. 

LED-nauha tulisi aina asentaa alumiiniprofiilin sisään, jotta ledistä muodostuva lämpö johtuisi metallia pitkin ympäristöön.  Ledit kestävät huonosti yli 50 asteen lämpötiloja, joten suositeltu asennuskorkeus riippuu myös siitä, kuinka lämpimäksi sauna on tapana lämmittää. Suosittelemme LED-nauhaa asennettavaksi maksimissaan noin 1 metrin korkeuteen saunassa, joka pidentää nauhan käyttöikää huomattavasti yhdessä profiilin kanssa. SAUNA LED-nauhan kanssa käytettäväksi sopii hyvin PINTA14.v2 profiilimme.

Saunan valaistus 2700K LED-valonauhalla

Tunnelmaa ja valotehoa siivoukseen

Saunan valaistuksen merkitys

Saunan valaistus vaikuttaa merkittävästi saunomiskokemukseen ja saunan viihtyvyyteen. Hyvin suunniteltu valaistus myös lisää saunan tunnelmaa ja parantaa saunomiskokemusta. Mukava saunominen edellyttää siis riittävää valaistusta saunassa. Valoa pitää olla tarpeeksi, jotta saunassa voi liikkua turvallisesti, mutta samalla valaistuksen tulee olla riittävän hämärä, jotta saunomiskokemus on miellyttävä. Tehokkaampi valaistus on sen sijaan hyödyksi muun muassa saunan pesun ja siivouksen yhteydessä. Tästä syystä suosittelemme saunan LED-nauhojen himmentämistä, jolloin voit säädellä saunan valaistuksen sopivaksi hetkeen kuin hetkeen.

LED-nauhat ovat hieno tapa luoda tunnelmallista ja säädettävää valaistusta saunaasi. Huolellinen valmistelu, turvallisuusasioiden huomioiminen ja oikean värin valitseminen auttavat sinua saavuttamaan haluamasi tunnelman. Saunomisen tulisi olla rentouttavaa ja nautinnollista, ja oikea valaistus voi auttaa sinua saavuttamaan tämän tavoitteen. SAUNA LED-nauhojen valoteho on helposti säädettävissä, mikä tarkoittaa, että voit luoda erilaisia valaistusolosuhteita saunassasi. Voit valita kirkkaan ja virkistävän valon tai pehmeän ja rentouttavan tunnelman.

Valotehtaan valikoimissamme ei ole kiuasledejä tai kattoon asennettavia ns. tähtitaivas-tyyppisiä LED-kuituja, koska katossa lämpötilat nousevat sen verran korkeiksi, että ledin käyttöikä lyhenee merkittävästi ja lämpö saattaa jopa rikkoa ne.