Epäsuora valaistus
helposti ja tyylikkäästi Valotehtaalta

Epäsuora valaistus on helppo toteuttaa Valotehtaan tyylikkäällä SEINÄ12 alumiinilistalla, joka on saatavissa sekä valkoisena että alumiinisena, tutustu SEINÄ12- listaan tästa. Epäsuoraan valaistukseen sopii myös T-mallinen TAUSTA10 alumiinilista, jolla voi valaista epäsuorasti niin ylös kattoon ja seinään kuin alaspäinkin. Myös erilaisilla tavallisilla U-mallisilla listoilla, kuten MINI10, voidaan toteuttaa epäsuoraa valaistusta asentamalla lista seinää vasten ja listan alle esimerkiksi valonlähteen piilottava suora tai kulman mallinen puinen peitelista. Kattoon LED-nauha voidaan asentaa joko katon ja seinän kulmaan esimerkiksi NELIÖ16-listalla. Yleisvalaistusta toteutettaessa erilaiset pinta-asennettavat- sekä uppoasennettavat profiilit ovat käytännöllisiä.

EPÄSUORA VALAISTUS

Epäsuora valaistus on valaistusta jossa varsinainen valolähde ei näy ja valo heijastetaan jonkun pinnan, kuten seinien ja katon, kautta tilaan. Epäsuoralla valaistuksella on monia etuja verrattuna suoraan valaistukseen, suurimpina etuina ovat valaistuksen tasaisuus, pehmeys ja miellyttävyys.

Epäsuoran valaistuksen rakentamisessa lähtökohtana kannattaa pitää valolähteen sijoituspaikka. Olohuoneen, makuuhuoneen, eteisen ja keittiön seinät seinät ovat hyvä ratkaisu sekä mm. keittiökaappien yläpuolet, joihin voidaan asentaa suoraan peruslista ja led-nauha valaisemaan kattoon päin. Kun sijoitusaikka on päätetty, mietitään millä tavalla valaistus tehdään ja mihin muuntajat sijoitetaan. Sopivat LED-nauhat riippuvat hieman kohteestasi – yleensä suosittelemme käyttämään 24V nauhoja, sillä niissä jännitehäviö useamman metrin pätkälläkään ei ole niin suuri kuin 12V nauhoissa, eli valo pysyy yhtä kirkkaana noin 5m matkalla. Kun projekti suunnitellaan valmiiksi ja käytössäsi on epäsuoraan valaistukseen suunnitellut tuotteet, sujuu asennus jopa muutamassa tunnissa!

Olemme mielellämme apunasi projektisi suunnittelussa, eli soita meille rohkeasti 010 311 2830 ja toki voit aina nykäistä meitä hihasta chatissamme!

SUOSITELLUT LED-ALUMIINIPROFIILIT EPÄSUORAAN VALAISTUKSEEN

Valotehtaalta löydät laadukkaat LED-alumiiniprofiilit, jotka on suunniteltu erityisesti helposti ja tyylikkäästi asennettavaan epäsuoraan valaistukseen. Valikoimistamme löydät erilaisia listoja, jotka sopivat hyvin juuri sinun sisustukseesi.

EPÄSUORAN VALAISTUKSEN LED-NAUHAT

Epäsuoraan valaistukseen kannattaa valita tehokas LED-nauha, kuten esimerkiksi 18W 24V LED-nauha, sillä katosta ja seinästä heijastuva epäsuora valaistus on aina hieman himmeämpi kuin suoraan suunnattu valonlähde. Loistovalinta on myös CCT eli värilämpötilasäädettävä LED-nauha, jolla voit säätää valaistuksen tunnelmaa – päivällä kirkkaamman valkoinen valo ja illalla tunnelmallisempi lämmin valkoinen valo. Suosittelemme myös asentamaan himmennyksen LED-nauhan yhteyteen, jotta epäsuora valaistus toimii myös paremmin tunnelmavalona illalla. Himmennys on helppo toteuttaa RF-himmennystuotteillamme.

IDEOITA EPÄSUORAAN VALAISTUKSEEN

ASIAKASPALVELU

Asiakaspalvelumme on tukenasi kaikissa tuotteisiimme ja tilaukseesi liittyvissä asioissa. Voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse 010 311 2830 sekä sähköpostitse asiakaspalvelu@valotehdas.fi ja löydätpä meidät myös oikeasta alareunasta chatista!

NOPEA JA EDULLINEN TOIMITUS

Toimitus alkaen 4,90€ ja 1-3 arkipäivää tilauksesta kaikissa varastotuotteissamme. Mikäli valitset jälkitoimitettavia tuotteita tai mittatilauksena valmistettavia valaisimia, on toimitusaika 2-3vk.

TYYTYVÄISYYSTAKUU

Teemme parhaamme, jotta olet tyytyväinen LED-valaistukseesi! Käymme läpi jokaisen tilauksen ennen pakkausta ja soitamme sinulle, mikäli tilauksessa on yhteensopimattomia tuotteita tai meillä on kysyttävää tilaukseesi liittyen.